Weer terug... - Reisverslag uit Granada, Spanje van Lotte Dieleman - WaarBenJij.nu Weer terug... - Reisverslag uit Granada, Spanje van Lotte Dieleman - WaarBenJij.nu

Weer terug...

Door: Lotte

Blijf op de hoogte en volg Lotte

06 Februari 2009 | Spanje, Granada

Lieve allemaal,

Toen ik mijn vorige bericht postte ben ik vergeten om mijn precieze adres aan jullie door te geven en omdat jullie mij natuurlijk allemaal (verjaardags)kaarten en (liefdes)brieven willen sturen bij deze alsnog: C/Zenete 11, 180 10 Granada

Zonder dat de meesten van jullie het wisten ben ik de afgelopen paar dagen even terug geweest in Nederland. Precies een week geleden kreeg ik namelijk het bericht dat mijn oma was overleden en ik ben dinsdag teruggevlogen voor de begrafenis. De afgelopen week was dan ook zeer vermoeiend en verwarrend, met zoveel verschillende emoties die elkaar opvolgden. De eerste dagen drong het allemaal nog niet zo door, omdat voor mij, hoe hard dat ook klinkt, een kamer vinden eerste prioriteit had. Toen dat eenmaal was gelukt is de klap pas aangekomen en toen ik was eenmaal was geïnstalleerd in mijn kamer kon ik haast niet wachten om bij mijn familie te zijn om vooral mijn moeder, opa en tante even vast te kunnen houden. Gelukkig hebben we met z’n allen woensdag op een goede en passende manier afscheid kunnen nemen van oma. Er is veel aan haar gedacht zo bleek uit de vele prachtige bloemen die haar naar haar laatste rustplaats begeleidden en het aantal mensen dat ons is heeft gecondoleerd. Het geeft een beetje troost te weten dat oma door zoveel mensen herinnerd zal worden…

[Anne, ik herinner me ineens de boodschap van de Coplas van Jorge Manrique; iemand is pas echt dood als hij/zij niet meer herinnerd wordt. Zolang herinneringen blijven bestaan leeft een persoon nog een beetje voort.]

Vandaag (vrijdag) ben ik weer “thuis” in Granada gekomen. Fijn om dan een plek te hebben met je eigen spullen om je heen. Ik heb het gevoel dat mijn Erasmus-avontuur nu echt kan gaan beginnen. Dinsdag krijg ik een rondleiding op de universiteit en vanaf donderdag kan ik mijn vakken gaan kiezen (spannend!). Misschien zit er dit weekend nog wel een leuk uitstapje in, maar dat zullen we zien. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week, besef ik me des te meer dat je je leven eigenlijk niet kan plannen. Er kan van alles op je pad komen en alles hangt af van de manier waarop je met de kansen die voorbij komen omgaat…

Heel veel liefs,

Lotte

ps. De foto’s van mijn kamer staan nu ook op de site!!

• 06 Februari 2009 - 15:40

An Wouters:

Lieve Lotte,

Ik hoorde het nare nieuws van Lot (hoop dat je mijn smsje hebt ontvangen daarover).
    Het is moeilijk om iemand te verliezen waarvan je houdt. Het helpt als je weet dat diegene niet vergeten wordt. Sjoerd's oma is een week geleden ook overleden.. We hebben aan je gedacht.

Hoe hard het ook klinkt, misschien moet je je richten op het positieve. Ik weet niet of er een hemel bestaat van waaruit dierbaren ons volgen, maar ik weet zeker dat je oma je alleen maar wilt zien groeien.

Omarm de vele handen op je pad.

Liefs, An

• 06 Februari 2009 - 17:59

Papa En Mama:

Lieve schat,
    Ik ben blij dat ik je vanmorgen naar het vliegveld mocht brengen met in het achterhoofd: "ze gaat naar huis", jouw huis in Granada. We hebben een heftige week achter de rug waarin verschrikkelijk veel gebeurd is. Allerlei zaken die ook nu pas langzaam bij mij door gaan dringen. Echter de manier waarop jij zaken hebt geregeld de afgelopen week maken mij allen maar trots, je hebt het allemaal geflikt. Na deze "valse" start hoop ik dat je lekker zult gaan verder. Leuk om te zien waar je woont en wat voor geweldig uitzicht je elke morgen mag aanschouwen. Dar kan noch Goes en zeker niet Diemen aan tippen. Lieverd succes! papa en mama

• 06 Februari 2009 - 18:45

Opa Bob:

Lieve Lotte.
    Opnieuw heb ik bewondering voor de wijze waarop je de gebeurtenissen van afgelopen week beschrijft
    Fantastisch. Gelukkig ben je weer op je plekje gekomen en het is leuk om je onderkomen op de foto's te kunnen bewonderen. Dat wordt dus spannend volgende week met je bezoek aan de universiteit en het kiezen van je vakken.
    Wat het eventuele skypen betreft, ik ben er klaar voor, alles is geïnstalleerd hoor.
    Het allerbeste en liefs gewenst en ik hoop dat je je gauw thuisvoelt in Granada.
    Liefs en Groetjes, Opa.

• 06 Februari 2009 - 19:14

Oma:

Lieve Lotte,

Wat fijn dat je zo'n mooie kamer hebt,heerlijk een eigen stek. Goede reis gehad?.Ik baalde er van dat ik niet kon zien of je op tijd vertrok.teletekst gaf het niet aan.maar blij en dankbaar dat we hoorden dat je veilig was geland., en later dat je op je eigen stek zat.
    Hier wordt het steeds mooier en gezelliger.en we hopen het snel te wennen.
    Wat een leuke
    foto's van je stek.nu hebben we tenminste een
    idee hoe je woont.
    We wensen je een fijn weekend en tot schrijfs
    Liefs Opa en Oma

• 06 Februari 2009 - 21:56

Anne:

Guapa,

Wow, wat een heftig begin van je Erasmus - alsof je nog niet genoeg emoties door je lijf had gieren moet je ook nog zo'n vreselijk verlies zien te verwerken.
    Ik kan me nog zo goed herinneren dat we het hierover hadden, in Crea en in cafe de Roeter, dat je zo bang was haar te verliezen als je net in Spanje zou zijn.. En ik weet nog dat ik toen tegen je zei dat je niet uit angst voor zo'n groot verlies in Nederland kunt blijven, omdat dat verlammend werkt en omdat jouw oma dat ook niet zou willen. Leef je leven, geniet zoveel je kunt van alle mooie dingen die je met lieve mensen meemaakt.
    Ik denk dat onze Jorge gelijk heeft; herinneringen zijn zo ontzettend veel waard. Koester ze, en ga ervoor daar in het supermooie Granada (wat een leuk huisje! En wat een uitzicht!) - je gaat een prachtige tijd tegenmoet schat. Je oma zal altijd een stukje van jou blijven, dus draag haar dicht bij je hart en laat haar met je ervaringen meegenieten.
    Jij kunt alles lief, je bent een ontzettend sterke vrouw. Veel sterkte, zet 'm op, en vooral: GENIET!

Te quiero mucho.

Un abrazo muy fuerte (y sabes que estoy aqui si me necesitas..!)

- Anne

• 07 Februari 2009 - 07:12

Marije:

Ha Lotje,

Met tranen in mijn ogen lees ik je verhaal.
    Jeetje zo hebben wij allebie jaren nog alle opa's en oma's en zo verliezen we in de korte tijd jij je oma en ik mijn opa.
    Ik wens je super veel strekte en wat je zegt in gedachten leeft ze voort.

Super veel plezier met je bezoek aan de universiteit dat wordt vast heel erg leuk.

Hoop snel weer een berichtje te lezen.

Groetjes
    Een hele dikke knuffel
    Strekte

Marije

• 07 Februari 2009 - 11:23

Rosalinde:

Morgen geeft mijn oma een feest omdat ze 90 jaar is geworden..
    wat raar is dat he, dat oude mensen op een dag gewoon dood gaan en dat je daar niets aan kan doen?

ik schrok eerst even van de titel van je bericht, dacht dat je definitief terug was gekomen naar Nederland. Maar gelukkig beschouw je Granada nu al als thuis, heel goed!

doe het rustig aan de eerste dagen en ga er nu voor, genieten is het devies! en inderdaad, het leven is niet te plannen en de kunst is om alle verrassingen op je pad met open armen te ontvangen.

veel liefs!

• 07 Februari 2009 - 16:33

Carolien:

Lieve Lot,
    Wat naar nu allemaal, en net op het moment dat je even zo ver van thuis bent...wat fijn dat je toch nog even naar huis hebt kunnen gaan...
    Toch hoop ik dat je de komende dagen met plezier tegemoet kunt gaan...Ik denk aan je meisje, succes deze week!
    Heel veel liefs, en een hele berg dikke knuffels...Carolien x

• 09 Februari 2009 - 15:03

Hannah:

Hoi Lotte!

Je kent me niet, maar ik ben Hannah en ook als erasmusstudent voor een half jaartje in Granada! Wat een heftig begin voor jou, zo te lezen.. gelukkig voelt granada al een beetje als thuis en kan je avontuur nu echt beginnen..
    Morgen heb ik ook mn eerste bijeenkomst van de universiteit, ben heel benieuwd! Wat ga je studeren? Het lijkt me gezellig om een keer een drankje of zo te doen, als jou dat ook leuk lijkt? Mijn spaanse nr is (+34)665903041 en mn emailadres is hannah7eva@hotmail.com. Hoop van je te horen!

groetjes, Hannah

• 10 Februari 2009 - 18:09

Alexandra:

Ha Lotte,

Wauw wat een mooi uitzicht heb jij, een toerist zou er voor tekenen. Super zeg, ook je kamer ziet er leuk uit. Hoe was de eerste indruk van de universiteit? We zijn erg benieuwd en kijken uit naar nieuwe berichten van jou.Liefs vanuit de Molster.