Modder, Deens en veel zon - Reisverslag uit Granada, Spanje van Lotte Dieleman - WaarBenJij.nu Modder, Deens en veel zon - Reisverslag uit Granada, Spanje van Lotte Dieleman - WaarBenJij.nu

Modder, Deens en veel zon

Door: Lotte

Blijf op de hoogte en volg Lotte

13 Februari 2009 | Spanje, Granada

Hola queridos!

Ten eerste wil ik iedereen die me naar aanleiding van de heftige gebeurtenissen van de afgelopen twee weken op de een of andere manier een berichtje heeft gestuurd heel erg bedanken. Het is fijn om te weten dat er mensen aan je denken…

Inmiddels heb ik een week niets van me laten horen en er is in die tussentijd alweer van alles gebeurd. Om te beginnen ben ik met Elske en Freya, een Duits meisje dat we in een tapasbar hadden leren kennen, afgelopen zondag een wandeling gaan maken in de Sierra Nevada, althans dat was de bedoeling (na wat zoeken op internet bleek dat we niet helemaal de plek hebben bezocht die we wilden, maar vooruit…) We hebben de bus genomen naar Monachil, een klein dorpje in de buurt van Granada. Geen sneeuw, want daarvoor zaten we niet hoog genoeg, maar wel een paar mooie plaatjes kunnen schieten. Omdat we echter geen zin hadden in een urenlange wandeling besloten we een kortere weg te nemen. Geen goed idee natuurlijk! Je weet eigenlijk van tevoren al dat het geen succes gaat worden, maar om de een of andere reden doe je het toch. In dit geval werd het nogal een modderige glijpartij tussen de olijfbomen. Inmiddels is het mooi weer, maar vorige week heeft het hier nog een paar keer flink geregend en we kwamen dan ook beneden met schoenen die door de modder kilo’s zwaarder waren geworden. Ach ja, later lach je erom. Om bij te komen zijn we nog even wat gaan drinken in een artiestencafé dat voor de helft in een grot zat en waar gitaarmuziek werd gespeeld en werd gezongen. Dat is één van de dingen die ik het allerleukst vind aan het leven hier. Op zoveel plekken wordt muziek gemaakt, heerlijk! Uiteindelijk moesten we rennen om
onze bus te halen (er gingen er maar 4 per dag!), maar we zijn goed thuisgekomen.

Eenmaal thuis bleek ik een huisgenootje te hebben. Stine en ik hadden elkaar vrijdag al ontmoet op het busstation van Málaga en ik had haar het nummer van mijn ‘huisbaas’ gegeven. Ze komt uit Denemarken en gaat hier in Granada studeren aan dezelfde faculteit als ik. Samen met twee vrienden van haar heb ik afgelopen week de stad nog wat verder verkend. We praten zoveel mogelijk Spaans (met af en toe wel een woordje Engels tussendoor), aangezien ik van het Deens van de anderen echt geen woord kan verstaan (misschien iets voor in mn vrije tijd, haha!) Gelukkig heb ik ook nog even de kans gecreëerd om een avondje lekker Nederlands te praten (buiten de skypegesprekken met thuis om dan) want woensdag hebben Elske en ik voetbal gekeken in de stad (Spanje – Engeland: 2-0). Was gezellig, maar niet de beste gelegenheid om contact met mensen te leggen, hebben we gemerkt. En daar kwam dan nog bij dat er in “Café Futbol” geen enkel teken van voetbal te zien was!

We genieten hier trouwens inmiddels erg van de zon. Sorry, ik wil jullie niet jaloers maken, maar de afgelopen dagen heeft de zon hier volop geschenen en dan is het ‘Mirador de San Nicolás’ de mooiste plek van de stad. Het uitzicht op het Alhambra is magnifiek (ik kon maar niet stoppen met fotograferen) en met dit weer zijn de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada goed zichtbaar. Bovendien is het ‘Mirador’ een plein met enorm veel sfeer. Overal zitten mensen te lezen, van de zon te genieten, muziek te maken of gewoon een beetje te kletsen en mensen te kijken. Ik ben er trouwens wel achtergekomen dat ik toch blonder, en daardoor voor de mensen hier exotischer, ben dan ik dacht. In mijn wijk ligt de helft van de straten opengebroken (je waant je gewoon in Nl hoor) en overal zijn mannen aan het werk. Ook voor onze deur is het raak, en zodra ik in de buurt van de voordeur kom, krijg ik woorden als ‘guapa’ en ‘rubia’ naar mn hoofd geslingerd. Ach ja, goed voor het zelfvertrouwen zullen we maar zeggen…

Vandaag dan nog een voorlichting op de faculteit gehad om ons een beetje voor te bereiden op de colleges die maandag beginnen. Inschrijven gaat hier toch allemaal wat anders dan bij de UvA. Je kan hier gewoon naar lessen toegaan en je pas daarna inschrijven, als je zeker weet dat je een vak ook echt wil volgen. Ik heb voor mezelf een rooster in elkaar gezet en na een week college wil ik definitief beslissen wat het gaat worden. Ik zal jullie niet mijn precieze keuzes vermoeien, maar laten we het erop houden dat literatuur de boventoon voert in mijn zelf uitgedokterde schema.

Volgens mij zijn jullie zo ondertussen wel in slaap gevallen bij mijn opsomming van belevenissen, en dit is dan nog de beknopte versie, haha! Het is echt onmogelijk en bovendien niet erg nuttig om alles te vertellen. In ieder geval ben ik zelf erg moe, dus ik ga weer afscheid van jullie nemen. Ik kijk nu al uit naar jullie reacties!

Liefs,

• 13 Februari 2009 - 19:45

Mama:

Waauw! Wat een uitzicht vanuit je kamer. Ik kan me voorstellen hoe je geniet op de Mirador, toen wij daar 2 jaar geleden waren vonden we dat oom al zo'n prachtige plek. Leuk dat we ons kunnen voorstellen waar je je dan bevindt. Ik verheug me nu al op en verdere kenismaking met de stad straks in de meivakantie.

xxx

• 13 Februari 2009 - 19:57

Papa:

Wat een belevenissen weer Lotte, en de manier waarop je het weer opschrijft is aanleiding voor een "Erasmus-reisboek voor Spanje". De fotot's maken me alleen maar jaloers, want in mei zal de Sierra er zo niet uitzien, maar dat maakt niet ui. De fotó's van de stad stralen het temprament, maar ook de rust uit zoals we die enekele jaren geleden hebben ervaren. Fantastisch als we dat in mei, samen met jou, ook weer kunnen ervaren.
    Liefs, xxxxxxxxxxxxx

• 13 Februari 2009 - 20:46

O)ma:

Lieve Lotte,

Wat heerlijk dat je ons zo op de hoogte houdt van je wel en wee.
    Dus in Spanje zoek je ook de modder op. ach een kwestie van schoon boenen. Je hebt zodoende wel internationaal gezelschap,goed voor je talen, Ja Deens lijkt me erg moeilijk en toch haal je wel woorden uit,
    Die keren dat we in Denemarken waren,kan ik me nog vaag herinneren.
    Wat leuk dat je bij de zelfde faculteit gaan studeren.
    Wat heb je leuke foto's gemaakt.We kijken en genieten van al dat moois met je mee.en proberen een voorstelling te maken ,wat natuurlijk helemaal niet lukt.Maar we zijn er erg blij mee.Hartelijk dank voor deze heerlijke mail, Ik laat Opa morgen alles zien want die slaapt reeds.
    Groeten en liefs van Opa en Oma

• 14 Februari 2009 - 06:08

Opa Bob:

Hola Lotte,
    Wat een heerlijk verslag van je belevenissen daar.
    Ik ben jaloers op je. Fijn dat je zulke aardige vriendinnen hebt ontmoet. Je leeft als ik je verslag goed lees in een compleet andere wereld. Goed voor je algemene ontwikkeling meid, saai is het in elk geval allerminst!
    Jammer dat oma dit allemaal niet meer meemaakt , ik zou het haar allemaal zo graag nog willen vertellen.
    Het zijn opbeurende en
    gelukkig makende berichten die je stuurt, Heel erg bedankt, ik denk dat je deze belevenissen voor geen goud had willen missen. En dit is nog maar het begin, ben benieuwd naar je ervaringen maandag op de universidad.
    Dag Lotte, heel veel liefs van Opa!!

• 14 Februari 2009 - 09:28

An Wouters:

Lieve Lotte,

Je bent helemaal ondergedompeld in een avontuur! Ik ben blij te merken dat je geniet. En als ik naar de foto's kijk kan ik niet anders dan denken dat ik in het verkeerde land ben gaan wonen :P

Liefs, An

• 14 Februari 2009 - 11:28

Carolien:

Dag lieve Lot,

Jeetje meis, wat ben ik jaloers op jou! Wat een prachtuitzicht, wat een mooie omgeving, wat een ervaring...Geniet er maar lekker van meiske, snuif dat fijne Spaanse leven maar lekker op!!! Succes volgende week met je colleges, ik ben héél benieuwd!!!!
    Dadag! Liefs hoor!

• 14 Februari 2009 - 12:48

Bep:

Hallo Lotte, Wat geniet jij daar in dat mooie Spaanse land. Zo heerlijk al in het zonnetje hier is het nog maar koud. Wat ziet je kamer er leuk uit en wat een leuke avonturen beleef je toch allemaal. Ik hoorde dat je zelfs al een beetje was verbrand van de zon. Daar ben ik wel een beetje jaloers op hoor! We hopen dat het volgende week ook goed gaat op de universiteit we wensen je in ieder geval een goede week. En we genieten van je mooie foto's. Tot de volgende keer weer Lotte en maak er wat van. Veel Liefs Piet en Bep

• 14 Februari 2009 - 13:53

Sanne:

Hey reizigster,

Misschien is het voor jou het leven van alledag, maar ik ben toch wel benieuwd naar de vakken die je gaat volgen. Dus zodra je je keuze gemaakt heb, moet je het maar laten weten..!!

Liefs vanuit middelburg, waar ik nu een weekje vakantie vier en voor mijn tentamens leer...

• 14 Februari 2009 - 14:06

Marije:

Ha lotje,

Super leuk om dit alles te lezen. echt leuk al je avonturen.
    wel voorzichtig doen he

Hopelijk lees ik weer snel wat. Hier alles goed lekker aan het klussen het is helaas nog niet klaar.
    O ja woensdag komt de keuken spannend

Groetjes
    Marije

• 14 Februari 2009 - 18:15

Lotte:

Hoi!!!!!!!
    Comó estás. Aqúi todo bien pero español es un poco difficil.
    Volgens mij is wsf een beetje doorgedrongen. Heel veel curcussen voor mijn werk, in mn vrije weekend :(
    Niet echt veel bijzonders meegemaakt. Veel studeren en werken.
    Hasta pronto

besos,
    Lotte

ps ook de groetjes van Died

• 16 Februari 2009 - 12:31

Christian:

Ha zussie,

Klinkt allemaal wel weer heel vet. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. We hebben elkaar van de week natuurlijk al even gesproken, maar dit soort verhaaltjes zijn ook leuk om te lezen. En je foto's zijn supermooi! De volgende keer moet je alleen zorgen dat het Alhambra recht staat t.o.v. de horizon. Nu staat ie een beetje scheef :P. Veel succes vandaag met je eerste colleges. Dat van mij is uitgevallen, dus ik zit nu in de UB en dan vanavond lekker tot 21.30u. Ik heb er nou al zin in...
    Have fun en we spreken elkaar snel weer.

xx

• 16 Februari 2009 - 16:09

Corné:

Hallo Lotte, ik heb je ook gevonden! Je hebt echt een mooie kamer en dat uitzicht!!!!!!! GEWELDIG!!!!!!!! Veel succes met je colleges
    Groetjes Corné